top of page

Amman

Amman is hoogstwaarschijnlijk je beginpunt van je reis. Of je nou vliegt op Amman en direct verder gaat of als je eerst wil acclimatiseren in Amman.

Amman is de hoofdstad van Jordanië. Om eerlijk te zijn was Amman niet ons hoogtepunt van Jordanië. Amman heeft een aantal bezienwaardigheden. Zo kun je een bezoek doen aan de Citadel van Amman. De Citadel bestaat uit een aantal ruïnes waaronder de tempel van Hercules. Een andere bezienswaardigheid is het levendige downtown Amman en Rainbow street. Hier vind je vele hotels en restaurants. Zelf verbleven we in deze airbnb, ideale ligging en gigantisch aardige host! Naast de Citadel is het Romeinse Amfitheater één van de bekendste bezienswaardigheden van Amman. Het theater wordt vandaag de dag nog gebruikt voor concerten en voorstellingen. Als je de Jordan Pass hebt aangeschaft, zijn de bezoekjes aan de Citadel en het Amfitheater gratis. Aangezien Amman dé perfecte uitvalbasis is voor Jerash, hebben wij ervoor gekozen om een dag naar Jerash te gaan in plaats van de bezienswaardigheden in Amman te bezoeken.


In Amman hebben wij heerlijk gegeten. De eerste dag aten we in een lokaal restaurantje. Het restaurant kan je wellicht afschikken. Plastic tafels, chaos, weinig keuze en veel Jordanesen. Ga toch één avond eten bij het populaire restaurant Hashem. Voor nog geen paar euro per persoon eet je hier humus, falafel, brood, salade en krijg je thee geserveerd. Wil je in iets netter restaurant eten met uitzicht over Downtown Amman? Heb je daarnaast zin in een lekkere Köfte in Tahini saus? Ga dan naar Jafra Restaurant & Cafe.

Comentários


bottom of page