top of page

Fietstocht door de bollenstreek

Als je aan Nederland denkt, dan denk je onder andere aan tulpen. Als Nederlander moet je dan toch ook minstens één keer in je leven naar de Keukenhof geweest zijn of maak net zoals wij een prachtige fietstocht door en in de omgeving van de bollenstreek.

Een fietstocht door en in de omgeving van de bollenstreek klinkt misschien wat burgerlijk, maar we hebben er absoluut van genoten. In de bollenstreek zijn verschillende locaties waar je fietsen kunt huren. Je kan een fiets huren bij de Keukenhof maar ook in Noordwijkerhout of in Lisse. Wij kozen ervoor om een fiets te huren bij Lemonbike in Hillegom/Lisse. Dit jaar kozen wij ervoor om een elektrische fiets (28 euro per fiets per dag) te huren aangezien Charlotte in verwachting is. Je kan de prachtige fietstocht uiteraard ook maken op een stadsfiets (12,50 euro per fiets per dag). Bij Lemonbike kan je, je auto goed parkeren en vanuit de parkeerplaats kan je verschillende routes fietsen. Je kan zelf kiezen welke afstand je graag wil fietsen. Wij maken vaak gebruik van fietsen123, een website die de knooppunten van je route vermeldt.

Wij starten onze route op Veenenburgerlaan 73A in Hillegom. Onze route is ongeveer 25 kilometer lang. Vanaf Veenenburgerlaan fietsen we richting de Keukenhof. Zelf zijn we niet naar de Keukenhof gegaan maar fietsen we door naar het Kasteel Keukenhof. Het kasteel ligt in een mooi park waar veel mensen in het weekend, als het lekker weer is, wandelen en op het gras bij elkaar komen. Stap van de fiets af en maak een kleine wandeling langs het kasteel. Er is tevens ook een mogelijkheid om hier wat te eten of te drinken.

Na het kasteel vervolgen we onze route naar het voormalig treinstation in Lisse. Station Lisse is een voormalig station aan de Oude Lijn Amsterdam - Haarlem - Rotterdam. In 1891 werd dit station geopend en sinds 1944 wordt het niet meer gebruikt. Wel zit er een leuk restaurant aan het spoor waar je wat kunt eten of drinken.

Na het station fietsen we richting het Oosterduinse meer. Voordat je hier aankomt, fiets je langs een groot veld waar veel toeristen gebruik maken van het veld voor een foto in de bollenvelden. Het bekijken van mensen die gekke foto's maken in de bollenvelden, is al een attractie an sich. Wil je zelf ook een mooie foto tussen de bollenvelden, dan is dit veld dé ideale plek. Als je langs het veld fietst, heb je ook de mogelijkheid om de bollenvelden vanaf een hoger uitkijkpunt te bewonderen. We vervolgen onze route richting het Oosterduinse meer. Aan het meer bevindt zich Como & Co. Een super leuk restaurant aan het meer waar veel mensen neerstrijken. Zeker de moeite waard!


Via Landgoed Sancta Maria fietsen we richting strandopgang Lange Velderslag. Je fietst hier door het Nederlandse duinlandschap. Hier zie je bijna altijd herten lopen en als je geluk hebt zie je zweefvliegtuigen opstijgen of dalen. We vervolgen onze route richting de Zilk waar je langzaam weer tussen de bollenvelden bevindt. We zijn bijna aan het einde van onze route gekomen en fietsen weer terug richting Veenenburgerlaan 73A in Hillegom.


We raden je aan om tijdens de fietsroute zeker een aantal keren van je fiets af te stappen om wat mooie foto's te maken of ergens op een terras neer te strijken. Deze fietstocht is natuurlijk het mooiste als de tulpen in bloei staan. Dit is in de periode van eind maart tot begin mei. De bloei van de tulpen is uiteraard afhankelijk van het weer van de afgelopen periode. Wij waren er eind april en de tulpen stonden prachtig in bloei. Wat ons betreft een heerlijke zondagsactiviteit. Sluit je fietstocht af door een bos tulpen te kopen bij een stalletje langs de weg. De kwaliteit van de tulpen zijn heel goed en zeer betaalbaar!
Comments


bottom of page