top of page

Diner in Haarlem

Haarlem is rijk aan talloze gezellige en lekkere diner gelegenheden. Als ervaringsdeskundigen vertellen wij graag meer over onze favoriete diner spots.


Diner

Als je van Indonesisch eten houdt, hebben we twee aanbevelingen voor je. Allereerst is De lachende Javaan één van onze favorieten. Zowel het interieur als het eten is authentiek en 'ouderwets' fantastisch. De service is bij de Lachende Javaan erg goed dus je gaat geheid met een glimlach weg uit het restaurant.

Adres: Frankestraat 25, 2011 HT Haarlem


Wil je Indonesisch eten in een prachtig karakteristiek pand dan moet je zeker gaan eten in Bistrobar Indonesia van Ron Blauw. Hier kun je genieten van een goede rijsttafel of van Indo street food. Het restaurant bevindt zich in een voormalig bankgebouw. Het interieur is prachtig en er hangt een hippe ambiance. Personeel is zeer vriendelijk en zorgt voor een fijne avond. Wij kiezen hier zelf meestal voor het delen van een rijsttafel.

Adres: Zijlstraat 49, 2011 TK Haarlem

Houd je van Italiaanse pizza, bezoek dan Piccolo. Bij Piccolo doet de gastvrouw er alles aan om het te doen lijken dat je in Italie bent. De pizza's zijn goed, de service is leuk en de wijn is erg lekker. Piccolo zit aan de Grote Markt en kan dus een perfecte afsluiter zijn als je de stadswandeling gedaan hebt. Wij waren helemaal fan van de Bruschetta parma e bufala en pizza formaggi. Mocht je willen blijven overnachten in Haarlem, kan je één van de zes appartementen van Piccolo boeken.

Adres: Grote Markt 31, 2011 RC Haarlem
Voor een goede pizza met een dunne bodem ben je bij Nolita op het goede adres. Nolita heeft twee locaties. Bij de Pizzashop kan je een pizza afhalen en bij de Pizzabar kan je terecht om in het restaurant te genieten van een pizza. Della Lana Tartufo is onze favoriet!

Adres Pizzashop: Botermarkt 22, 2011 XM Haarlem

Adres Pizzabar: Lange Veerstraat 17, 2011 DA Haarlem


Je kunt ook kiezen voor een luxe ervaring bij Michelin ster restaurant ML. ML kijkt uit op Sint Bavo kerk en ligt tussen het zeer gezellige Klokhuisplein en de Oude Groenmarkt. Wij zien hier zelf gastronomisch verwend op Valentijnsdag met een speciaal menu. Bij ML kan je ook overnachten Het eten is hier werkelijk subliem.

Adres: Klokhuisplein 9, 2011 HK Haarlem

Specktakel is een restaurant in het hartje van Haarlem met bijzondere gerechten van over de hele wereld. Het menu wisselt ieder kwartaal, maar je kunt er bijvoorbeeld soms krokodil of kangaroo eten. Ze hebben een gezellige, overdekte binnentuin en een terras met uitzicht op de Oude Bavo kerk. Specktakel doet dus echt eer aan zijn naam. Als je van culinair eten houdt, sla dan Specktakel zeker niet over.

Adres: Spekstraat 4, 2011 HM HaarlemBij Frenchie kan je naast verrukkelijk eten ook overnachten. Frenchie is een Frans georiënteerd restaurant maar wel voorzien van een originele twist. Het interieur van het Frenchie is werkelijk romantisch. Zowel aan de buitenkant van het restaurant als de binnenkant. Bij Frenchie kan je genieten van een 4 of 6 gangen menu met een goede fles wijn. Uiteraard heeft Frenchie ook een ala carte menu.

Adres: Gedempte Oude Gracht 46, 2011 GS Haarlem

Om in de Franse stijl te blijven, kunnen we Bistro La Plume ook zeker aanraden. Een restaurant met gewoon goed eten, perfecte locatie en een zeer goede ambiance. In de zomer hebben ze een groot terras waar je aan het einde van de dag heerlijk kunt genieten van de avondzon. Wij vinden hier de saté, erg lekker!

Adres: Lange Veerstraat 1, 2011 DA Haarlem

Voor de echte vleesliefhebbers is Morris het perfecte restaurant. Wij vinden het interieur een robuuste uitstraling hebben, waar wij wel van houden. Bij Morris kan je een goed stuk vlees bestellen, zoals een Picana of Flat Iron, dat je vervolgens kunt delen met elkaar (naast diverse andere (vega) keuzes). Als je geluk hebt, kun je buiten op het terras zitten met uitzicht op het Spaarne. De cocktails zijn hier ook erg lekker en moet je eigenlijk niet overslaan als je hier gaat eten.

Adres: Spaarne 36, 2011 CJ Haarlem


Ben je een dag weg met je vrienden? Dan is Roast Bistro Bar Haarlem een leuke plek om naar toe te gaan. Een laagdrempelig restaurant met een gave uitstraling waar je een biertje met een halve kip kunt bestellen. Houden jullie het niet graag bij één glas bier, dan kunnen jullie hier een biertap bestellen. Van september tot juli kan je tevens op zondag tijdens je biertje genieten van live muziek. Ook kan je hier samen met je vrienden gebruik maken van de indoor jeu de boules baan. Oftewel, aanrader!

Adres: Turfmarkt 26, 2011 CB Haarlem


Een andere leuke plek om met je vrienden een hapje te eten en een spelletje te spelen is Mooie Boules. Bij Mooie Boules kan je een jeu de boules baan huren (zorg dat je dit ruim van tevoren doet), een karaoke kamer huren of kan je kiezen uit één van de vele (bord)spelletjes. Mooie Boules heeft drie verschillende keukens, waaronder een van Ron Blaauw, waar je kunt kiezen uit veel verschillende lekkere gerechten. Mooie Boules ligt buiten het centrum op een voormalig fabrieksterrein nabij de oude Drostefabriek. Eventueel goed te combineren met een potje padel op naastgelegen padelbaan.

Adres: Oerkapkade 3, 2031 EN Haarlem

De Vijfhoek is onze favoriete wijk, door de vele bloemen en bomen, in het centrum van Haarlem. In de Vijfhoek zit restaurant in 't goede uur. Het restaurant staat bekend om zijn wijnen en zijn kazen. In 't goede uur is echt één van onze favorieten. Als je binnenkomt in het restaurant heb je het idee dat je eventjes terug in de tijd bent. Het restaurant heeft allemaal verschillende hoekjes waardoor het intiem en knus aanvoelt. Zelf bestelde wij de Raclette met drie verschillende kazen, om je vingers bij af te likken!! De kaasfondue is ook erg lekker. Op dinsdag tot en met zondag kan je de kaasfondue ook ophalen zodat je

thuis van een overheerlijke kaasfondue kunt genieten. Je kunt hier fantastisch eten voor een zeer betaalbare prijs. Als je er geweest bent, dan begrijp je zeker waarom dit restaurant tot onze favoriete behoord.

Adres: Korte Houtstraat 1, 2011 ZN Haarlem

Comments


bottom of page