top of page

Dode Zee & Wadi Mujib

Als je naar Jordanië gaat, mag de Dode Zee uiteraard niet ontbreken aan je reis. Hoe bijzonder is het blijven drijven op de zee zonder dat je daar enige moeite voor doet? Dit is mogelijk in de Dode Zee door het hoge zoutgehalte in het water.

Aan de Dode Zee zijn talloze (dure) hotels te vinden. Eigenlijk is het een strip aan hotels aan de Dode Zee. Om de Dode Zee te betreden moet je via één van de hotels. De hotels hebben hun eigen privé strand met toegang tot de Dode Zee.

Bij sommige hotels kan je een dagpas kopen. Het is namelijk (bijna) niet mogelijk om de Dode Zee te betreden via een publieke toegang. Houdt er ook rekening mee dat buiten de hotels nauwelijks gegeten kan worden. Er is één shoppingmall met twee eetgelegenheden. Wij verbleven twee nachten in dit hotel.


Wadi Mujib

Een zeer grote aanrader is om een ochtend naar de Wadi Mujib te gaan. Als je in zuidelijke richting langs de Dode Zee rijdt, kom je Wadi Mujib tegen. Bij het Mujib Adventure Center kun je verschillende hikes boeken, die je alleen kunt afleggen of samen met een gids. Wij hebben zelf de Siq Trail gelopen. Let op deze trail kan je alleen lopen in de periode van 1 april t/m 31 oktober vanwege de hoogte van het water. Een trail van ongeveer twee tot drie uur, die je gemakkelijk in je eentje kunt afleggen. Langs prachtige hoge kliffs loop je door het water richting de waterval. Houdt er dus rekening mee dat je nat wordt. Bij het Mujib Adventure Center kan je waterschoentjes kopen, krijg je een reddingsvest mee en krijg je een tas mee zodat je telefoon droog blijft. Een tip is om direct de trail te wandelen als het Mujib Adventure Center open gaat, zo ben je één van de weinige toeristen in de Wadi.

コメント


bottom of page