top of page

Jerash

Jerash het Pompei van het Midden-Oosten. Jerash is een Grieks-Romeins-Byzantijnse stad. De overblijfselen van de oude stad zijn zeer goed in tact en indrukwekkend. Jerash is wat ons betreft een onontdekt pareltje van Jordanië en zeker een bezoek waard.

Vanuit het nogal hectische Amman rijd je richting Jerash. De route is ongeveer 52 kilometer en duurt ongeveer een uurtje tot anderhalf uur. Naarmate je de stad Amman achter je laat en je meer richting het noorden rijdt, hoe groener de omgeving wordt. In het noorden van Jordanië heerst namelijk een mediterraans klimaat.


Wanneer je aankomt in Jerash is de bezienswaardigheid goed aangegeven. Voordat je de entree bereikt, dwaal je (uiteraard) eerst langs talloze souvenir kraampjes waar ze van alles aan je proberen te verkopen. Wij hebben in Jerash gebruik gemaakt van een gids. Wij vonden dit zeker een aanrader, gezien de gids veel wist te vertellen over de gebouwen die er nog stonden. Zo krijg je toch een beter beeld waarover je heen en langs loopt.

Samen met de gids dwaalden we door de oude stad en zagen we de boog van Hadrianus uit 129 na Christus, het forum met maar liefst 56 zuilen, de tempel van Artimis en het theater.


Tips voor je bezoek aan Jerash

  • Je entree aan de oude stad is gratis met de Jordan Pass

  • Voor je bezoek aan Jerash heb je ongeveer een halve dag nodig

  • Je kunt lunchen in het oude centrum van Jerash. Deze lunch is wat prijzig dus neem je eigen lunch mee als je wat geld wil besparenComments


bottom of page