top of page

Koffie in Haarlem

Wist je dat Haarlem rijk is aan talloze leuke en knusse koffietentjes? Als ervaringsdeskundigen vertellen wij graag meer over onze favoriete koffie spots.


Koffie

De koffiebar waar wij het liefste komen is Ax Specialty Coffee. Ax Specialty Coffee is een heel klein koffiebarretje voor een koffie to go of een koffie op het terrasje. Je vindt dit kleine barretje als je vanaf het station via de Kruisstraat de binnenstad inloopt.

Adres: Kruisstraat 4zw, 2011 PX Haarlem

Bij Mogador Caffee kan je genieten van een lekkere kop koffie binnen of op het leuke, schattige terras met uitzicht op de Botermarkt. Mogador Caffee heeft ook heerlijke taartjes, croissants en andere lekkernijen, die je niet kunt overslaan.

Adres: Gasthuisstraat 48, 2011 XP Haarlem.Bij Native Haarlem kan je naast een goede kop koffie drinken ook goed ontbijten en lunchen. Onze aandacht wordt direct getrokken door de gieters die aan de boom voor de ingang hangen.

Adres: Breestraat 23, 2011 ZX Haarlem.
Wil je genieten van een kop koffie en een mooi uitzicht over Haarlem? Ga dan vooral naar de Dakkas. Bovenop de garage bevindt zich hier een restaurant in een kas. Laat je niet afschrikken door de verouderde lift die je naar de bovenste etage brengt, het uitzicht is het namelijk meer dan waard.

Naast koffie kan je hier ook lunchen of dineren. In de zomer hebben ze hier vaak een openlucht bioscoop. Vanaf de Dakkas kan je de bezienswaardigheden van de stadswandeling bekijken vanuit een ander oogpunt.

Adres: De Witstraat 1A, 2011 DV Haarlem

Een kop koffie drinken met uitzicht op het Spaarne, de Waag en de Gravestenenbrug? Bestel dan je koffie bij The Coffee Spot Spaarne. Ze hebben ook taartjes die erg lekker zijn. Tip van ons: bestel Miljonairs Shortbread. The Coffee Spot Spaarne is ook een ideale plek om te werken. Dit wordt door velen gedaan.

Adres: Spaarne 38, 2011CJ Haarlem


Als je langs Blend Haarlem loopt, zit het altijd vol met mensen. Blend Haarlem is dan ook zeker de moeite waard voor een kop koffie maar ook voor een goede lunch. Als de zon schijnt, ga dan lekker op het terras zitten. Een perfecte spot!

Adres: Kleine Houtstraat 138, 2011 DS Haarlem

Dit koffietentje zit niet echt in het centrum maar is zeker de moeite waard om een koffie te halen! Als je op zoek bent naar een lekkere kop koffie in een bijzonder pand, ga dan zeker langs Kohi Koffie. Kohi Koffie is gevestigd in een monumentaal pand. Vroeger zat hier een huishoudschool maar tegenwoordig wordt het gebruikt als flexwerkplek voor creatieve en maatschappelijke ondernemers.

Adres: Voorhelmstraat 25, 2012 ZM Haarlem


Een echte 'instagram fenoneem' is Waldo. Waldo staat onder andere bekend om zijn heerlijke taartjes. Van deze taartjes kun je genieten onder het genot van een kopje koffie maar je kunt ze ook meenemen voor thuis. Ga je voor een citroen meringue taartje of voor het 'Bas Smit' taartje?

Adres: Lange Veerstraat 21, 2011 DA haarlem

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page