top of page

Lunch in Den Haag

Den Haag heeft talloze leuke lunchspots. Als groot liefhebber van lunchen is het bijna lastig om een selectie te maken. Graag delen wij onze favoriete lunchplekjes in Den Haag. We zullen onderscheid maken tussen lunchplekjes waar je kan zitten en gelegnheden voor broodjes to go.


Lunch

Onze eerste favoriete plek om te lunchen zit op de Denneweg. Als je in Den Haag bent, ga dan zeker bij Walter Benedict lunchen. Grote kans dat het restaurant helemaal vol zit. Walter Benedict is niet alleen een favoriet van ons maar ook van vele anderen. Je kan bij Walter Benedict heerlijke eggs benedict eten maar de pannenkoeken zijn ook echt een aanrader. In de zomer kan je of aan de Denneweg buiten op het terras zitten of een tafeltje uitzoeken in de schattige binnentuin.

Adres: Denneweg 69A, 2514 CE Den Haag


Waar je ook heel erg lekker kunt lunchen is bij Club Vers. Ideaal als je vanaf Den Haag Holland Spoor komt. Vanaf het station loop je langs Club Vers richting het centrum van Den Haag. Ook hier hebben ze lekkere pannenkoeken maar ook heerlijke smoothiebowls. Eigenlijks is alles van de kaart een aanrader!

Adres: Stationsweg 136A, 2515 BS Den Haag

Als je net zo houdt van lekkere pannenkoeken tijdens de lunch als Charlotte, ga dan bij Haley's Comet lunchen. Het restaurant is Amerikaans georiënteerd en heeft een hele easy going sfeer. Het restaurant bevindt zich in de Piet Heinstraat. Niet een straat waar je snel komt als je niet in Den Haag woont, maar wel een straat met een hele ongedwongen sfeer, veel traiteurs, wijnboeren, boetiekjes en koffietentjes.

Adres: Piet Heinstraat 133, 2518 CG Den Haag

Zelf helaas nog nooit geweest maar van vrienden veel goede verhalen gehoord over Mugs & Mermaids. Helaas was Mugs & Mermaids elke keer vol, als wij hier wilden gaan lunchen. Beschouw het als een goed teken! Mugs & Mermaids staan bekend om hun fel gekleurde gerechten. Een lust voor het oog en voor instragram ;-). Zo zijn ze ook bekend geworden voor ons, oud-Hagenezen.

Adres: Stationsweg 183A, 2515 BP Den Haag

Ben je op het Plein, dan is onze aanrader Barlow. Barlow is ook een heel erg leuk restaurant om te schuilen als het regenachtig weer is. Ze hebben namelijk een grote open haard binnen waar je lekker neer kunt strijken op één van de banken met een glas wijn. Barlow heeft naast een open haard ook een lekkere kaart. Ze hebben goede broodjes en een heerlijk terras waar je zowel in de zomer als in de winter kunt terecht kunt.

Adres: Plein 15, 2511 CR Den Haag


Lunch to go

Toen wij nog in Den Haag woonden en veel thuis werkten, hebben we vaak broodjes gehaald tijdens onze stadswandeling door Den Haag. Onze favoriet in Den Haag is BLT. BLT zit niet echt in het centrum maar aan de achterzijde van Den Haag Centraal. Je kan ook de keuze maken om bij BLT te gaan zitten maar de kans op een wachtrij voor de deur is zeer groot. Mensen die in de omgeving aan het werk zijn, halen graag hun broodjes bij BLT. Onze favoriet van BLT is Flaquette Tuna Melt

Adres: Theresiastraat 15, 2593 AA Den Haag

Een andere favoriet van ons en veel andere Hagenezen en Hagenaren is Slagerij Dungelmann. De slagerij heeft inmiddels een prachtig nieuw pand op de Hoogstraat, één van de mooiste winkelstraten van Den Haag. Ze hebben ook een kleinere locatie in de Passage. Dungelmann staat onder andere bekend om zijn kroketten, die ook echt heel erg lekker zijn. Wij vinden ook broodjes grillworst of broodje bal erg lekker hier.

Adres: Hoogstraat 17, 2515 AN Den Haag

Adres: Passage 65, 2511 AC Den Haag

Bij Boosty kan je ook terecht voor een heerlijk broodje to go. Boosty is heel erg goed te herkennen aan zijn oranje gevels. Wij vinden broodje Chicken Teriyaki en Super Salmon hier erg lekker.

Adres: Frederikstraat 973, 2514 LJ Den Haag
Welke broodjeszaak je eigenlijk ook niet over kunt slaan is Gastronomia Lusso. Hier staan altijd super vriendelijke mensen je te helpen en is het altijd druk met mensen die in de rij staan voor een lekker broodje. Vanaf het prachtige Lange Voorhout loop je zo naar Gastronomia Lusso. Ze hebben hier heerlijke Italiaanse broodjes. Wij raden alle broodjes met Italiaanse vleeswaren en kazen aan!

Adres: Vos in Tuinstraat 1A, 2514 BX Den HaagWij zijn er van overtuigd dat Den Haag de lekkerste kibbeling van Nederland verkoopt. Elke keer proberen wij elders een kibbeling maar nergens is hij zo lekker als bij Haringkraam Binnenhof. De naam van de kraam verraadt al waar hij staat. Naast overheerlijke kibbeling hebben ze hier ook echt hele lekkere haring. Pas wel op voor de meeuwen, deze zijn erg brutaal.

Adres: Buitenhof 30, 2513 AG Den Haag
Commentaires


bottom of page