top of page

Musea in Den Haag

Wist je dat Den Haag veel verschillende musea heeft? Musea voor jong en oud. Wij nemen je graag mee in wat Den Haag jou te bieden heeft


Mauritshuis

Misschien wel de bekendste van Den Haag: het Mauritshuis. In het Mauritshuis kan je Nederlandse- en Vlaamse schilderkunsten bewonderen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer. Het bekendste schilderij dat daar hangt is 'het meisje met de parel'. Het Mauritshuis is van maandag tot en met zondag geopend. Een ticket kost voor volwassenen kost 19 euro en een ticket voor kinderen t/m 18 jaar is gratis.

Adres: Plein 29, 2511 CS Den Haag


Madurodam

Eén van mijn favoriete musea uit Den Haag toen ik (Charlotte) klein was. Een museum dus om met het gehele gezin naar toe te gaan. In Madurodam kan je Nederland in het klein bewonderen. Een museum vol doe-dingen, attracties en miniaturen. Madurodam is van maandag tot en met zondag geopend. Tickets zijn te koop van 18 euro per persoon.

Adres:


Escher in het Paleis

De naam van het museum verraad de kunst al. In het Escher museum kun je namelijk kunst van Escher bekijken. Het museum is gevestigd in het voormalig winterpaleis van koningin-moeder Emma aan het prachtige Lange Voorhout. Vooral in de zomer is dit één van onze favoriete stukken van Den Haag. Escher in het paleis is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11:00-17:00. Een ticket kost 11.50 p.p..

Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag


Museum Panorama Mesdag

Het Panorama Mesdag is hét icoon van Den Haag. Met uiteraard het panorama uitzicht van Scheveningen als hoogtepunt. Ga in de ruimte staan en bekijk Scheveningen om je heen. Wist je dat dit het grootste schilderij van Nederland is? Naast dit panorama schilderij kan je ook de kunsten van het liefdespaar Mesdag bekijken. Tevens zijn er tentoonstellingen die het verleden en heden met elkaar verbinden. Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00-17:00. Een ticket kost 15 euro p.p. en voor kinderen hanteren zij verschillende tarieven.

Adres: Zeestraat 65, 2518 AA Den Haag


Louwman museum

Voor autoliefhebbers is dit het perfecte museum. Het Louwman museum bezit werelds oudste privécollectie auto's. Het Louwman museum heeft maar liefst 275 auto's die je kunt bewonderen. Dat klinkt als een droom voor een autoliefhebber! Wijzelf vinden het museum ook op een mooie plek liggen. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00-17:00. Een kaartje kost 19 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen van 5 t/m 18 jaar.

Adres: Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag


Museum de Gevangenpoort

Met de basisschool zijn we hier een aantal keer geweest. Als klein meisje kan ik mij nog goed herinneren dat dit museum veel indruk achter gelaten had. Het museum is gevestigd in een middeleeuwse gevangenis. Het omvat een gerechtsgebouw, een cellenblok en een woning van de cipier. In dit museum wordt het verhaal van misdaad en straf door de eeuwen heen verteld. In het museum raden we zeker de rondleiding aan. Als kind hing ik aan de lippen van de tourguide! Het museum is van dinsdag tot en met zondag open. Let op de openingstijden, die verschillen in het weekend. Een ticket kost 15 euro voor volwassenen en 7.50 voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar.

Adres: Buitenhof 33, 2513 AH Den Haag


Museon-Omniversum

Ook hier ging ik (Charlotte) als kind heel graag naar toe. Menig keer werd hier een kinderfeestje gegeven. Een museum voor jong en oud dus. In dit museum draait het allemaal om de aarde, de mens en een duurzame toekomst. Het Museon is een wetenschappelijk museum en het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater waar je de mooiste films kunt bewonderen. Sinds 2022 zijn ze samen gefuseerd. Met je ticket heb je toegang tot de tentoonstellingen, films, themazalen, labs en activiteiten. Het museum is geopend van maandag tot en met zondag. Voor volwassenen kost een ticket 16.50 per persoon en voor kinderen van 4 t/m 11 jaar 14 euro.

Adres: President Kennedylaan 5, 2517 JK Den Haag

Comments


bottom of page