top of page

Weekend in Parijs

Als je al meerdere keren in Parijs bent geweest, is het leuk om Parijs op een andere manier te ontdekken. Dit keer gingen we niet langs de bekendste bezienswaardigheden maar deden we net iets andere dingen. Benieuwd? Lees dan vooral verder.


Wandelen door Montmartre

Montmartre, één van onze favoriete wijken van Parijs. We hebben vooraf een wandelroute uitgezocht. Deze wandelroute leid je door de kronkelige straatjes van Montmarte. Tijdens deze wandelroute kom je uiteraard langs de Sacre Coeur en Place Du Terrace.

Tevens wandel je langs de oudste wijngaard van Parijs en de man uit de muur. Van oudsher woonden veel kunstenaars in Montmartre. Tijdens de wandeling kom je ook langs de voormalig woningen van deze kunstenaars. Montmartre ligt op een heuvel in Parijs waardoor je ook prachtig uitzicht hebt over de stad. De heuvel is namelijk zo'n 130 meter hoog en is daarmee het hoogste punt van Parijs.


Secret fietstour door Parijs

Altijd als we een citytrip doen, boeken we een fietstocht door de stad. Wij houden namelijk echt van fietstochten door steden. Middels een fietstour, leer je de stad toch anders kennen. Deze keer hebben we de 'Secret Fietstour' van HollandBikes geboekt. Een fietstour die je in ongeveer 3 uur langs de onbekende en prachtige plekken van Parijs brengt. Nu kunnen we je vertellen waar deze tour je allemaal langsbrengt, maar dan is het geen geheim meer! Ervaar het zelf.


Bezoek de Opéra van Parijs

Opéra Garnier in Parijs. Wat een prachtige opera! Als je de tijd hebt in Parijs, vinden wij het zeker waard om even een bezoek te brengen aan de opera. Laat je niet afschikken en vooral afleiden door de vele toeristen maar focus je vooral op de mooie details. De binnenkant van de opera is namelijk oogverblindend mooi. De Opéra Garnier is in 1861 ontworpen door de architect Charles Garnier in opdracht van Napoleon III. Het interieur bestaat uit bladgoud, fesco's en marmer. De uiteindelijke kosten van de bouw van de Opéra Garnier bedroegen 35 miljoen francs, slechts vier a vijf keer zoveel als de bouw van de Eiffeltoren.


Wandeling langs de highlights van Parijs

Vanuit onze airbnb zijn wij gaan wandelen richting canal St. Martin door de wijk 'Le Marais'. De wijk Le Marais is een prachtige wijk van Parijs. Als je het drukke centrum van Parijs even wil ontsnappen, bezoek dan vooral deze buurt. In le Marais vind je verschillende boetiekjes, galerieën en barretjes. Hier bevindt zich ook Café Charlot, waar we uiteraard even langs moesten lopen. Helaas konden we daar geen koffie meer drinken want het was bijna lunch tijd. Een tip is om rekening te houden met wanneer je koffie wil drinken, rond het middaguur wordt je in het weekend overal afgewezen omdat de tafels gereserveerd zijn voor de lunch.

Langs de Seine zijn we gelopen naar de Notre Dame. Ook al staat de Notre Dame momenteel ('23) in de stijgers, is het indrukwekkend om er langs te lopen. Wat een gigantisch gebouw en wat een prachtige details. We kunnen niet wachten om de Notre Dame eerdaags te bezoeken na de restauratie.


We wandelen verder richting het Louvre. In eerste instantie wilde we deze bezoeken maar vanwege het prachtige weer, stellen we dit uit voor ons volgende bezoek aan Parijs. Ook bij het Louvre kijk je ogen uit. Helaas wemelt het er van de mensen en staat er vaak een lange rij voor de ingang van het Louvre. Een tip van ons: zoek naar een zijingang van het Louvre, zo sla je de massale rij op het plein over! In het prachtige park maken wij gebruik om even te lunchen en bij te komen in de zon. Na een klein rustmoment vervolgen we onze wandeling richting de Eiffeltoren.

Als je in Parijs bent kan je natuurlijk de Eiffeltoren niet overslaan. Wil je de Eiffeltoren fotograferen zonder duizenden toeristen op de foto? Navigeer dan naar de kruising van de straten Avenue Charles Floquet en Avenue Joseph Bouvard.


Wandel lang canal St. Martin

Onze Airbnb bevindt zich vlakbij canal St. Martin. Een prachtig kanaal, waar vooral in de avond, veel jongeren te vinden zijn. Iedereen zit hier in de avond met elkaar een biertje te drinken. Via dit kanaal loop je door de leuke en gezellige wijk 'Le Marais6'. Als je langs het kanaal loopt, blijf dan even stilstaan bij de enorme sluizen.Leuke eetgelegenheden

Wij hebben de eerste avond bij Gros Bao gegeten. Dit is een Chinees restaurant maar niet een Chinees restaurant hoe wij het gewend zijn in Nederland. Je kan hier echt lekker eten. Je kan er helaas niet reserveren met als gevolg dat er elke dag een lange rij buiten staat (dat zegt ook wel iets toch?). Bestel vooral allerlei dingen van de kaart die je vervolgens kunt delen met je gezelschap.


De tweede avond hebben we gegeten bij Bistro Renaissance. Een leuk gezellig restaurantje op een klein pleintje waar je heerlijk burgers kunt eten. Als je in Parijs bent en je houdt van marktjes, dan moet je vooral gaan naar Marché des enfants rouge. De markt is overdekt én de oudste markt van Parijs. Je hebt hier verschillende eetgelegenheden. Tevens hangt er een super fijne ambiance. Absoluut een aanrader!

Voor het lekkerste ijs, wat ons betreft dan, moet je zeker naar Amorino gaan. Amorino zit op heel veel verschillende locaties door Parijs. Vaak staat er een lange rij in en voor de winkel. De reden hiervan is dat het ijs enorm lekker is maar ook omdat het maken van het ijsje wat langer duurt. Je krijgt namelijk een ijsje in de vorm van een roos.

Parijs is een vrij prijzige stad dus wij hebben in de middag gebruik gemaakt van boulangeries en kleine winkeltjes die heerlijke broodjes verkopen. Zo hebben wij één dag een heerlijk broodje gehaald bij Restaurant Fluctuat. Je kan daar zelf je broodje samenstellen en, als je geluk hebt, het broodje opeten in de zon. Restaurant Fluctuat zit vlakbij het Louvre, ideaal als je een wandeling langs de highlights maakt zoals wij deden.


Parkeren in Parijs

Het verkeer in Parijs is in één woord: chaos. Als je op tijd een ticket weet te bemachtigen is het relaxter om met de Thalys naar Parijs te gaan. Mocht dat niet lukken dan kan je Parijs goed met de auto bereiken. Naast het verkeer is het parkeren in Parijs ook een grote uitdaging. Je hebt in Parijs meerdere mogelijkheden om je auto te parkeren. Je kan gebruik maken van een parkeergarage, parkeerplek bij het hotel, op de straat parkeren of je kan een parkeerplek van een Parijzenaar huren. Het huren van een parkeerplek kan best betaalbaar zijn. Het enige nadeel is dat je dan met de auto de stad door moet. Wij kozen voor de eerste optie. Wij hebben onze auto geparkeerd in Parking 2000. Deze parkeergarage is betaalbaar (30 euro voor een weekend) en bevindt zich in Parijs Noord. Je rijdt vanaf de snelweg heel gemakkelijk naar deze parkeergarage zonder dat je de hele stad door hoeft. Vanaf de parkeergarage kan je je hotel of airbnb makkelijk bereiken door de goede ligging bij metrostations. Wij hebben onze parkeerplek bij Parking 2000 vooraf gereserveerd.


Overnachten in Parijs

Het stikt in Parijs van de airbnb's, hotels en hostels. Je kan het zo duur maken als je maar wil. Van prachtige dure hotels tot een goedkopere airbnb. Wij waren met een gezelschap van zes personen en hebben deze airbnb geboekt. Je betaalt voor deze airbnb zo'n 100 euro per persoon per nacht. Een fijne airbnb en een heerlijke locatie. Vanuit deze locatie wandel je binnen een half uurtje richting hartje Parijs maar ondertussen kom je langs genoeg mooie plekjes!

Comments


bottom of page