top of page

Petra

Petra is één van de zeven wereldwonderen. Petra een eeuwenoude stad midden in de woestijn. Meer dan 2000 jaar geleden leefden hier de Nabeteeërs. De Nabeteeërs hakten huizen, tempels en tombes uit de rotsen. Petra was het knooppunt voor verschillende handelsroutes en hierdoor was de stad steenrijk. Petra is prachtig en waarschijnlijk hét hoogtepunt van je reis door Jordanië.

Als je Petra gaat bezichtigen hebben we een aantal tips voor je om alles uit je bezoek aan Petra te halen. De belangrijkste tip is dat je moet genieten en je vooral klein moet voelen tussen de reusachtige tempels, tombes en huizen!


Ga naar Petra zo vroeg mogelijk

Onze eerste tip is om zo vroeg mogelijk naar Petra te gaan. Dit heeft meerdere voordelen. Het eerste voordeel is dat het om 6 uur 's ochtends nog niet zo warm is. Het eerste gedeelte van de entree, voordat je de Treasury (het meeste bekendste beeld van Petra en onder andere bekend door Indiana Jones) bereikt, is in de schaduw maar zodra je de Treasury passeert, is het voorbij met de schaduw. Vanaf daar loop je midden in de woestijn. Het andere grote voordeel is dat er zo vroeg in de ochtend nog relatief weinig toeristen zijn en je de beste kans hebt op een foto van de Treasury zonder honderden toeristen op je foto.
Bezoek Petra met de Jordan Pass

Petra is geen goedkope bezienswaardigheid van Jordanië. De entreeprijs voor Petra is circa:

  • 50 JD voor 1 dag (ongeveer 63 euro)

  • 55 JD voor 2 dagen (ongeveer 70 euro)

  • 60 JD voor 3 dagen (ongeveer 77 euro)

Op deze kosten kan je makkelijk besparen door de Jordan Pass aan te schaffen. Het voordeel van de Jordan Pass is dat je gratis toegang krijgt tot verschillende bezienswaardigheden in Jordanië, zoals toegang tot Jerash of toegang tot Wadi Rum, en je hoeft geen losse visum meer aan te vragen en te betalen. Met een Jordan Pass ben je altijd goedkoper uit! De Jordan Pass koop je hier.


Weersta de verleiding om direct naar het Amfitheater te lopen

Zodra je de Treasury gepasseerd hebt, is het verleidelijk om direct door te lopen richting het Amfitheater. Weersta deze verleiding en neem een andere route. Deze route brengt je op prachtige plekken, waar je vrijwel alleen bent! Je verlaat de Treasury aan de rechtzijde en loopt door een 'nauwe' doorgang. Weersta op dat moment de verleiding om rechtdoor te lopen richting het Amfitheater dat je verderop zit liggen. Begin aan je linkerzijde aan de klim middels vele traptreden richting High Place of Sacrifice. Vanaf de High Place of Scrifice heb je een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van Petra.

Nadat je de top bereikt hebt, kun je ervoor kiezen om dezelfde route terug te nemen maar wij raden aan om het pad verder te vervolgen en af te dalen richting de Wadi Farasa. Wij waren hier vrijwel de enige toeristen. Je eindigt dan vlakbij het oude centrum.

Ga naar de Monastery

De Monastery is zeker een bezoek waard. De Monastery ligt wat verderweg van de highlights van Petra maar is zeker het bezoeken waard. Je kan de Monastery bezoeken via de 'backdoor' of via de reguliere ingang. Wij deden het laatste. Houdt wel rekening met een flinke wandeling van zo'n 1.5 tot 2 uur. Gezien de Monastery verderweg ligt, komen er toch minder bezoekers waardoor je optimaal kunt genieten. Wij vonden de Monastery eigenlijk net zo mooi als de Treasury.


Verdwaal door Petra

Verdwaal natuurlijk niet echt door Petra maar laat je vooral leiden door al het moois. Tijdens onze eerste dag overkwam dit ons. Ergens vond ik (Charlotte) het iets minder prettig maar Patrick stapte vol goede moed door in de woestijn. We lieten ons de weg wijzen door een paar locals die in Petra woonden en kwamen zo uit op een prachtige plek waar we uitzicht hadden op het 'centrum' van Petra. Uiteindelijk kan je natuurlijk niet echt verdwalen.


Dé perfecte instagram foto

Wellicht heb je soortgelijke foto's al op instagram voorbij zien komen als je Petra zoekt. Locals proberen voor veel geld jou naar deze plek te brengen. Dit moet dan via een gevaarlijke klim of via een ezel. Beide iets wat we jou niet aanraden. Wil je de perfecte instagram foto, dan vertellen wij jou hoe je daar komt. Het is wel een lange klim van ruim 1.5 uur. Je hebt de Royal Tombes aan je rechterzijde en het Amfitheater aan je linkerzijde. Vanuit dit punt loop je langs de Royal Tombes tot je de laatste bereikt. Als je met je gezicht naar de Royal Tombes kijkt, heb je aan je linkerzijde een pad. Dit pad gaat een beetje omhoog en zal uiteindelijk een bocht naar rechts langs de rots maken. Vanaf hier loop je langs de rots als maar rechtdoor. Dit is een pad met veel traptreden. Op een goed moment heb je een uitzichtpunt over het amfitheater. Hier kan je een tussenstop maken en wat drinken.

Vervolg je weg tot je komt bij het uitzichtpunt over de Treasury. Wederom kan je hier wat drinken. De eigenaar van het tentje vertelde ons, dat sinds instagram, dit een zeer bekend plekje is. Hij is tevens een ster in het maken van dé perfecte instagram foto.


Afsluitende tips

Wat we je nog verder kunnen adviseren is: neem genoeg water en een eigen lunch mee. Er zijn wel een aantal eetgelegenheden in Petra maar hier is de kwaliteit minder goed en je betaalt een hoop. Daarnaast loop je door Petra door de woestijn, over traptredes en over rotsen. We raden je daarom aan om goede gympen aan te trekken. Tot slot raden we je echt aan om twee dagen naar Petra te gaan. Zo kan je de tijd nemen om Petra te ontdekken maar kan je ook aan de hitte ontsnappen als je daar behoefte aan hebt.

コメント


bottom of page