top of page

Wadi Rum

Wadi Rum is echt een must bezienswaardigheid als je naar Jordanië gaat! We raden je aan om daar een nacht te slapen en te genieten van de bijzondere omgeving en de rust. Wadi Rum was voor ons één van onze hoogtepunten tijdens onze reis.

Wadi Rum is de grootste wadi van Jordanië. Wadi Rum is zo'n 720 vierkante kilometer groot. Sinds 2011 staat Wadi Rum op het UNESCO werelderfgoedlijst en wij snappen waarom! Het gebied bestaat uit een zanderige bodem met bergen en rotsen van zandsteen en graniet. Door de eeuwenlange wind en zee sleten er verschillende patronen in de rotsen, die je nu kunt bezoeken tijdens één van de tochten. In Wadi Rum leven nog enkele bedoeïenstammen die je kunt bezoeken waar je een kopje thee aangeboden krijgt.


Wij sliepen één nacht in Orbit Camp. Orbit Camp is echt een aanrader. Het kamp wordt gerund door een grote familie. De familieleden zijn stuk voor stuk super vriendelijk en het eten dat in de avond geserveerd wordt, is voortreffelijk. Vanuit je hotel kan je verschillende tours boeken die je een rondleiding geven door Wadi Rum.

Deze tours kan je uitbreiden door een kameeltocht met zonsondergang- of opgang. Wij kozen voor een tour door Wadi Rum met een 4x4 Jeep en sloten deze prachtige dag af met een kameeltocht tijdens zonsondergang. Over het algemeen zijn deze tours met meerdere toeristen, wij hadden het geluk dat we met zijn tweeën waren waardoor deze tour nog magischer aanvoelde. Wellicht denk je, wat kan er zo bijzonder zijn aan een grote woestijn? Nou laat je verrassen door Wadi Rum en je begrijpt waarom het zo bijzonder is.

We raden het ook aan om een 'bubble tent' te boeken. Je betaalt er misschien iets meer voor maar het is een bijzondere ervaring om vanuit je bed naar de sterrenhemel te kijken. Daarnaast is het belangrijk dat je genoeg contact geld meeneemt als je naar Wadi Rum gaat. Niet alle hotels hebben de mogelijkheid om met credit card te betalen. Wist je dat de temperaturen in Wadi Rum flink kunnen verschillen in de nacht en overdag? Om deze reden raden we aan om hier rekening mee te houden met de kleding die je meeneemt.


Comments


bottom of page